Hur kan jag upptäcka en fejkmedlem / catfish / bedragare?

Vi tar bedragare och fekkanvändare på stort allvar eftersom det påverkar allas upplevelse på FET när någon inte är här för att vara social eller kinky.

Nu för tiden beter sig fejkanvändare på många olika sätt. Men med några enkla steg kan du undvika att falla för dem.

Var misstänksam om någon ber dig använda en annan typ av chatt

Om du får ett meddelande från någon tidigt i er konversation där de ber att ni ska fortsätta prata på Google Hangout, Whatsapp eller Kik etc. är det ofta en varningsflagga eftersom det är ett diskret sätt att få din emailadress eller ditt nummer.

Försök behålla konversationen på FET tills du känner att du litar på den andra personen, och avgör då vad för sorts information du vill ge dem.

Om den andra personen är genuin förstår de varför. Om de är påstridiga, agressiva, eller försöker stressa dig genom att påstå att det är akut, gå inte på det.

Var misstänksam om någon ber om dina personuppgifter

Fråga dig själv om du skulle ge dina personuppgifter till en främling du mött för fem minuter sen på gatan? Online gäller samma sak! Om någon ber om bankuppgifter, personnummer etc., rapportera dem direkt.

Rapportera om någon erbjuder eller begär pengar

Vi tillåter inte att någon på FET erbjuder eller begär pengar. Om någon erbjuder dig eller ber dig om pengar, rapportera användaren direkt.

Om du har några misstankar över huvud taget, rapportera personen i fråga till vårt Support Team på en gång.